PSK zaplatí pokutu, ktorú mu uložil Protimonopolný úrad SR

29.06.2010 Prešov

Prešov 29. júna (TASR) – Prešovský samosprávny kraj (PSK) sa nebude odvolávať voči rozhodnutiu Protimonopolného úradu SR (PMÚ), ktorý mu uložil pokutu vo výške 2500 eur.
Uviedol to dnes pre TASR predseda PSK Peter Chudík.
Odbor dohôd obmedzujúcich súťaž pred necelými dvoma týždňami informoval, že PSK sankcionoval za predloženie neúplných a nepravdivých informácií v súvislosti s otázkou, či niektorí z dopravcov v kraji požiadali o uzatvorenie zmlúv o výkonoch vo verejnom záujme v prímestskej autobusovej doprave a žiadal predložiť korešpondenciu s takýmito dopravcami. Proti rozhodnutiu sa samospráva mohla odvolať do 30. júna.
PMÚ informácie požadoval v súvislosti so šetrením vo veci údajného diskriminačného postupu PSK voči prevádzkovateľom verejnej pravidelnej prímestskej dopravy.
Chudík konštatoval, že si celú záležitosť preveril, pričom zistil, že došlo z ich strany k pochybeniam, pretože PMÚ nezaslali všetky požadované materiály.
\"Bohužiaľ všetko spôsobila korešpondencia odboru dopravy a celú korešpondenciu podpisoval pán inžinier Dzurjuv. Ja som s ním dnes ešte rozprával a uvidíme, ako sa celá situácia vyvinie, ale odvolávať sa nebudeme, \" povedal predseda VÚC. O rozhodnutí dnes informoval aj poslancov regionálneho zastupiteľstva, nikto z nich sa k záležitosti počas rokovania nevyjadril.
PSK si služby vo verejnom záujme objednáva u spoločností SAD Prešov, SAD Bardejov, SAD Humenné a BUS Karpaty Stará Ľubovňa, s ktorými uzatvoril zmluvu na obdobie 10 rokov. V nej je zakotvený vzorec, ktorý stanovuje presný výpočet nákladov na jeden kilometer a bez vzájomnej dohody túto sumu nie je možné zmeniť. Okrem toho dohoda zaväzuje dopravcov v priebehu ôsmich rokov zakúpiť z vlastných zdrojov 400 nových autobusov.
 

Vyberte región

mark